Често задавани въпроси – Овощен и декоративен разсадник „Фантазия“

1. Най-подходящо време за засаждане на дръвчетата?

Оптималното време за засаждане на овощни дръвчета зависи от климатичните условия. В общия случай най-подходящи са периодите след листопада на есен (октомври) до разлистването през пролетта/ преди да започне вегетацията ( март). Посочените периоди са ориентировъчни и зависят от конкретната климатична обстановка.

2. Подрязват ли се преди засаждането дръвчетата/лозичките?

Да. Подрязването на долната част има за цел опресняване на корена – по този начин се осигурява стимулиране на по-доброто всмукване на вещества от почвата. Подрязването  на горната част се извършва в зависимост от спецификата и конретните характеристики на дадения вид (на около 60-80-100 см)- целта е след засаждане дръвчето да постигне оптимална височина, висока степен на устойчивост и същевременно така се стимулира по-добро коренообразуване и образуване на новата корона.

3.Подхранват/торят ли се дръвчетата?

Да. Препоръчва се да засадите закупените фиданки непосредствено след закупуване. Как да го направите?
Стъпка 1. Изкопайте дупка (трап) с подходящи размери.
Стъпка 2. В обозначеното място (директно в изкопаната дупка)  добавете 100-150 гр. бавно-действащ тор (NPK).
Стъпка 3. Върху така поставения тор посипете малко количество почва (пръст). Целта е добавеният тор да няма директен контакт с корена.
Стъпка 4. Поставете внимателно желаното за засаждане дръвче в изкопаната дупка (трап) като положите усилия да го разположите и задържите в права позиция. Не дърпайте и не опъвайте, за да не нарушите кореновата система – тя е жизненоважна за растежа и развитието на вашата фиданка.
Стъпка 5. Покрийте мястото около фиданката с изкопаното количество почва. Целта е кореновата шийка да бъде добре покрита с почва, но с внимание да не бъде наранена нейната цялост.
Стъпка 6. Полейте мястото с вода, за да се „слегне“ пръстта.
Стъпка 7. Поздравления! Вие успешно засадихте своята фиданка, с което обогатихте своя двор/градина, допринесохте за намаляване вредните въглеродни емисии на планетата и спомогнахте за по-зелена и чиста България!

4. Колко струва доставката и с коя куриерска фирма се извършва?

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
Стойността й се изчислява в зависимост от начина на доставка, обема на поръчката и нейното тегло.
Ориентировъчни цени за доставка до офис Еконт:  6.31 лв за 1 кг, за всеки следващ започнат кг е по 0.60 лв на килограм.
(Важно: Доставка до адрес е с по-висока стойност, според тарифата на Еконт.)

Пример: ако поръчате 4 бр. дръвчета и те са са с общо тегло 1 кг, таксата за доставка до Еконт офис ще бъде 6.31 лв. 

Посочените такси за доставка са с ориентировъчен характер.

5. Какви са сроковете за изпълнение и доставка на поръчки?

Всеки един от вас, нашите клиенти, е важен за нас!  Работим за вас с внимание и любов, като полагаме усилия да обслужим вашите поръчки в най-кратки срокове. Стандартният срок за обработка на поръчка и изпращането й е до 24 часа от нейното получаване. В извънредни случаи при свръхнатоварване този срок е по-дълъг, но не повече от 48 часа от поръчването.

6. Не успявам да се свържа с Вас. Защо?

Моля, приемете нашите искрени извинения, ако в даден момент не можем да отговорим на вашите обаждания веднага.
Процесът на работата ни, към който сме високо отговорни, изисква полагането на специални грижи за всички растения, оперативно време за обработване и подготвяване на поръчките с грижа за тяхното качество, а същевременно сме и на разположение да посрещаме с усмивка и внимание тези от вас, които предпочитат да посетят на място обекта ни.
Оставаме верни на мисията си да оправдаем вашето доверие и всеки един от вас, който се докосне до нашите растения, отгледани с любов, да бъде удовлетворен от своя избор.
Най-бързият начин да получите отговор на конкретен въпрос е като ни изпратите онлайн запитване.

7. Дали е приета поръчката ми? А дали е изпратена?

При направена от ваша страна онлайн поръчка с правилно въведен имейл адрес, веднага след подаването й ще получите имейл с отговор за приета поръчка.
След като поръчката бъде обработена и изпратена към вас, вие ще получите още един имейл за приключена поръчка, с което ние потвърждаваме изпращането й.

8. На някои продукти пише „Очаквайте скоро“. Какво означава?

Да, в повечето случаи тези продукти ще бъдат налични. Обозначени са с „Очаквайте скоро“, защото не бихме могли да посочим точна дата. Същите продукти в характеристиките са маркирани като „Изчерпани“ и в конкретния момент не могат да бъдат поръчани онлайн или по телефона.
Най-сигурният начин е да следите сайта ни за актуални наличности, които обновяваме непрекъснато.

9. Акутални ли са цените, продуктите и промоциите?

Да, във всеки един момент ние актуализираме данните на сайта ни, като разликата е до 5 минути. Щом даден продукт е наличен при нас, веднага същият бива добавен и отразен като наличен в нашия сайт.

10. Най-бърз и сигурен начин за връзка?

Предвид динамичното естество на нашата дейност, най-бързият и сигурен начин за връзка с нас е нашата Онлайн Контактна Форма. Моля, изпратете ни вашето запитване и ще получите отговор в най-кратки срокове ( в рамките на деня, до 12 астрономически часа).